nedjelja, ožujka 22, 2009

Savjeti Disturbed Mermaid

Sposobnost zanimanja za nešto izvan uzroka naše nevolje, ogromna je blagodat. Lako je čovjeku odmjerene vitalnosti da novim interesovanjima za život ili svijet, prebroditi svaki udarac sudbine. "Dozvoliti" da vas porazi jedan slom, ili više njih, nije stvar kojoj se valja diviti kao primjeru osjetljivosti, nego nešto što treba žaliti kao dokaz odsustva vitalnosti. SVE NAŠE LJUBAVI U KRILU SU SMRTI koja ih u svakom trenutku može pokositi. Zato je potrebno da naši životi ne budu suženi u naponu do te mjere da čitav njen smisao i cilj življenja ostane na milost ili nemilost slučaja."
Lord B. Russell
Dakle, prije svega, psihička disciplina i širina i naravno vitalnost je ono na čemu trebamo raditi iz dana u dan. Nisam ja neki maher, ali vježbom, vjerujte, lakše je postići određene ciljeve. Bitno je krenuti malim koracima. Kretati u takvo nešto velikim koracima je rizično, jer ako naiđemo na prepreku a zagrabili smo velikim koracima , više će nas boljeti pad, čak do te mjere da ćemo izgubiti volju da pokušamo ponovo.
Znači, nađimo u sebi strpljenja i dajmo životu vremena da nam vrati ona dobra koja smo u njega uložili
Nađimo u sebi snage da budemo vlastiti psihički treneri i da svoju psihu naučimo disciplini
Uzmimo od života najbolje i trenirajmo mladost naše psihe, odnosno vitalnost našeg bića ( a ovo se ne odnosi na godine)
I na kraju, dozvolimo sebi i našem životu pogreške i slomove, ali nakon toga otresimo koljena, udahnimo duboko i krenimo dalje!

Uživaj u svemu. Nemoj trebati ništa. Uključujući i ljude. Naročite ljude. Potreba za nekim najbrži je način da se upropasti odnos. Prestanite voljeti osjećaj da ste nekome potrebni. Počnite voljeti osjećaj da ste nepotrebni jer je najveći dar koji možete dati nekome SNAGA i MOĆ da vas ne treba. Da vas ne treba ni za šta!
Kad nađeš unutarnji mir - shvatiš da možeš bez mnogo toga. To naprosto znači da ne trebaš više mnoge stvari iz svijeta koji te okružuje. "NE TREBATI" velika je sloboda. To te, prije svega, oslobađa od straha da nešto nećeš imati, od straha da ćeš izgubiti to nešto što imaš, straha da nećeš biti sretan bez neke stvari. Zatim, ne trebati nešto oslobađa te ljutnje, a ljutnja je NAJAVA STRAHA. Kad se nemaš čega bojati, nemaš zbog čega biti ljut. Nisi ljut kad ne dobiješ što želiš, jer je tvoja želja za tim naprosto bila želja a ne potreba. Stoga, nemaš straha pred mogućnošću da to nećeš dobiti. Otuda nemaš ni ljutnje. Kad ti se oduzme strah, može ti se i oduzeti i sve drugo ALI TI SE NEĆEŠ LJUTITI.


Borba nije sama sebi svrhom, ona je samo put da se ostvari postavljeni cilj. Gdje nema cilja, nema ni borbe... Pobjeda u kojij nisi vidio svoj poraz - nije pobjeda.
Tvoj pravi protivnik si ti sam. Jedina se stvarna pobjeda zbiva u tvom srcu!

1. Svakog jutra i večeri treba zatvoriti oči i ne obraćati pažnju na riječi koje ćemo izgovarati. Riječi se izgovaraju poluglasno da bi se mogle lijepo čuti i treba ih ponoviti barem 20-25 puta : "MENI JE SVAKOG DANA U SVAKOM POGLEDU SVE BOLJE I BOJE".
Ova sugestija se izgovara na jednostavan način bez i najmanjeg napora, kao nešto što se izgovara šapatom. Tako se postiže da sugestija mehanički dopre preko čula sluha u naše nesvjesno biće i tada počinje njeno djelovanje.
2. Svaki put kad osjetimo bol, treba ubijediti sebe da se bol neće uvećavati već da će postepeno iščezavati. Usamiti se, zatvoriti oči pa povlačeći rukom preko čela ili preko bolnog mjesta (ako je fizička bol) ponavljati što brže : TO PROLAZI, TO PROLAZI.....

Može nam netko sugerirati također ako nismo u situaciji da se sami sugeriramo. Ali, onaj koji sugerira, ne naređuje, to je prijatelj koji vodi osobu korak po korak ka izliječenju.

1 komentar:

Anonimno kaže...

оно што сам тражио, хвала